Om livet på landet på en gård på Söderslätt och om vår renovering och ovanvåningsbygge på en gård från 1800 talet.

måndag 24 december 2012

God Jul till er alla....

Julaftons morgon och jag vaknade redan klockan sju... Det är vitt ute, även om en hel del av snön som föll igår redan har smält bort. Vilket väder vi hade igår... Det började snöa vid tvåtiden och efter 10 minuter var allt vitt... Skall försöka ta mig in till stan idag så jag kan gå på kyrkogården och Micke skall gå ut om en stund och ta lastmaskinen och skotta ut oss...

I går hade vi en mysig lillejulafton med Sofie och Julia. De skall vara hos sin pappa idag så vi passade på att mysa med lite julfrukost och mys med julklappar redan igår. Sofie fick ett väldigt STORT paket som var större än henne själv och hon blev så glad, så glad.... :)

Sofie hade gett Julia i julklapp att hon skulle få bygga sina naglar, så det skulle ju såklart göras innan jul och nyår och de hade tänkt att ta bussen in till Emporia för att göra detta, men med en snöstorm som var på gång och en klass två varning, så körde vi dem in istället och väntade tills de var klara. Det var nästan inget folk där och vi gick runt och bara njöt av lugnet. En stor trupp av dansande ungdomar uppträdde som dvärgar, snövit, tomtar, julflickor och en massa andra julfigurer och till härlig julmusik och de var dessutom väldigt duktiga, så det var kul att se. Efter det körde vi dem till Trelleborg och vi for hemåt. På vägen hem började det snöa och sen höll det på till sena kvällen.

Idag julafton så skall vi mysa här hemma med Mickes föräldrar. Mamma och Pappa är i Jönköping hos älskade syrran med familj. Vi skall se Kalle Anka, njuta av god julmat och bara mysa och ha det bra... Det blir en väldigt lugn jul i år och det skall bli så mysigt.. Till nyår blir det dock full rulle här på gården för då kommer många av våra fina vänner och firar in det nya året med oss.

Ha en riktigt god jul och njut av all den goda julmaten och julmyset.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar