Om livet på landet på en gård på Söderslätt och om vår renovering och ovanvåningsbygge på en gård från 1800 talet.

fredag 28 december 2012

Annandagskalas, lite shopping och födelsedagsfirande...

 Som alltid så är ju kalasandet inte slut bara för att julen är över....

Annandag jul firas ju traditionellt med hela Mickes släkt hos hans moster med familj och i år var vi 25 personer och det var som alltid både mysigt och jättetrevligt. God mat, trevligt sällskap och många härliga skratt. Micke har en fantastiskt trevlig släkt och det är alltid lika roligt att träffas.

I går blev det till att fixa lite inför årets nyårsfirande som skall gå av stapeln här hemma hos oss.. Goda vänner med barn kommer hit och som vanligt så följer vi vår nyårstradition med att äta sillatårta till förrätt och tjälknöl som varmrätt... För er som kanske inte vet vad tjälknöl är så är det t ex Rostbiff som man tillagar i ugnen ca 12 timmar på svag värme och sedan lägger i en lag... Till det äter man potatisgratäng och lite andra tillbehör... Supergott...

Det blev också lite annat smått och gott och mannen han hittade ett par nya varma vinterkängor....
På kvällen blev det till att hjälpa Sofie som fått punktering på Linns bil och efter ett hjulbyte blev det däcklagning, marängsviss, paket och födelsedagssång hos finaste vännerna i Kärrstorp... Tack så mycket!!!

Idag har jag ju blivit ett helt år äldre och fick ett fint presentkort på Smycka av min älskade man... Mina älskade döttrar har också varit här och vi har mumsat smörgåstårta och prinsesstårta... Snart kommer det fler gäster och då blir det till att äta lite till... Hur nu det skall gå till, då jag är proppmätt.. ;)

En mysig födelsedag har det varit i allafall och t om solen har tittat fram... Den har vi inte varit bortskämda med så den var välkommen den stunden den var framme...

Ha en trevlig kväll!!
Alla Mickes söta kusinbarn....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar