Om livet på landet på en gård på Söderslätt och om vår renovering och ovanvåningsbygge på en gård från 1800 talet.

onsdag 5 mars 2014

Våren är här....

Äntligen....

I mitt förra inlägg, så längtade jag efter snö och kyla. Vi fick lite snö och det var kallt i ca två veckor, men därefter har kylan lyst med sin frånvaro och det är jag nu evigt tacksam över. Nu har vi haft plusgrader både dag och natt länge, så nu kan man väl säga att våren är här.

Vårbruket har börjat så smått här i Skåne och bönderna är ute med sina traktorer och gödslar för fullt. Gräset börjar bli grönare och snödroppar, krokus, vintergäck och påskliljor har tittat fram. Våra rabarber är uppe och säkert 15 cm höga och Löjtnantshjärtat har också kommit upp. Nu oroar man sig mest för att det ska bli några frostnätter för då får man kanske täcka över det som kommit upp så det inte fryser bort.

Tänk vilken härlig tid vi går till mötes. Allt som blir grönt igen och blommor som blommar. Blå himmel, värme från solen, alla dofter från blommor och buskar, fjärilar och småkryp, varma grillkvällar, solbad och sköna dopp i havet.... Åh vad jag längtar....

Vintern har varit lång och jag har gått här hemma med min opererade axel. Är fortfarande sjukskriven och kommer vara hemma ett tag till. Har äntligen börjat kunna köra bil igen så jag kan i allafall köra och handla och komma ut lite.

Längtar efter att få sätta spaden i jorden och få plantera lite. Skall måla mina odlingslådor och göra om lite i grönsakslandet. 

Tror att de skall få bli svarta eller möjligen faluröda... Har inte bestämt mig riktigt ännu... 


Njut våren !!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar